LAUVÅSBAKKEN 12

Enebolig på Alstad i Bodø

Huset består av to hovedvolumer med et lite mellombygg som knytter dem sammen. Det største volumet rommer boligen, det mindre er arbeidsavdeling. Mellombygget er vindfang, garderobe og trapp, romslig og gjennomlyst. Inngangen ligger i første etasje mot nord-øst. En frittliggende carport er med på å skjerme inngangen.
Husvolumene danner små vinkler i forhold til hverandre og det oppstår kroker og lune uteplasser. Det har vært jobbet bevisst med plasseringen av buskvekster i forhold til vindskjerming.
Første etasje er den mest aktive delen av boligen. Et stort allrom og kjøkkenavdeling ligger til venstre for inngangen. Lengere inn er det soverom med eget bad og inngang. Til høyre er arbeidsavdelingen plassert.
Huset har underetasje med full fasade ut mot utsikten i syd-vest, mens bakveggen er bygd inn i terrenget. Stua ligger i underetasjen og her er peis og en stor innebygd dagseng. Nede er det også en badstue, med bad og et stort soverom med omkledningsværelse.
På taket er det lagt torv, slik at det har både tyngde og tilleggsisolasjon. I veggene er det brukt lettbetong. Inne er det furupanel på veggene, grønnsåpevasket eller hvittet. Gulvene er av brede furubord. Takene er laget av furupanel, eller gipsplater som er malt hvite. Denne materialkombinasjonen gir både lune og lyse rom.

 

 

 

STED
Lauvåsbakken 12, 8072 Bodø
OPPDRAGSGIVER
Bjørg og Gisle Jakhelln
ARKITEKT
Gisle Jakhelln
UTFØRT
1979
AREAL
230 m2
BOARCHS TJENESTER
Bygningsprosjektering, alle faser

pdf