MOLOVEIEN 16

Bank- og kontorbygning ved kaia i Bodø sentrum

Moloveien 16 er et kontorbygg, sentralt beliggende ved havna i Bodø. Bygget ble opprinnelig oppført som hovedkvarter for Nordlandsbanken, som senere ble en del av DNB. Huset har 6 etasjer over bakken, hvorav øverste etasje er tilbaketrukket fra gate. Bygget er delt i to av en glassgate, hvor det i 1.etasje er utadrettede virksomheter. I 6.etasje er det innredet kantine for de ansatte i bygget.
Hovedinngangen er lagt i nord, mot Moloveien. Heiser og hovedtrapp ligger inntil glassgaten. Denne gir utsikt mot havna i nord, samtidig som den slipper lys inn i byggets kjerne. Byggets to hovedfløyer er knyttet sammen med bruer mot sør, gjennom glassgaten.
Øverste etasje er trukket inn for å gi en klar avslutning av bygget, og gjøre det mindre dominerende i nærmiljøet. Glassgate er avsluttet med et tett, konkavt tak som slipper inn sidelys, samtidig som det skjermer mot direkte sollys midt på sommeren. Taket bidrar også til å gi bygget et særpreg og markere hovedinngangen.
Fasadene er i hovedsak utført med isolert stålstenderverk og granittkledning. 6.etasje er oppført med glassfasader. Hovedbærekonstruksjon med betongsøyler innvendig, stålsøyler i fasader, og prefabrikkerte betongdekker. I hovedsak glassvegger og overflater med lakkert kryssfiner innvendig mot glassgate.

 

STED
Moloveien 16, Bodø
OPPDRAGSGIVER
Nordlandsbanken AS
ARKITEKT
Per Morten Wik
UTFØRT
år - 2001
AREAL
10 000 m2
BOARCHS TJENESTER
Arkitektur